Fine Dining Week 2019 Warszawa. Najlepsze stołeczne restauracje i wyjątkowy gość specjalny

Przemysław Ziemichód
Fine Dining Week 2019 Warszawa. Najlepsze stołeczne restauracje i wyjątkowy gość specjalny Materiały prasowe
Fine Dining Week 2019. Warszawa przygotowuje się na kolejną edycję festiwalu, który ruszy z początkiem lutego. Wciąż można rezerwować miejsca na wyjątkową pięciodaniową ucztę w jednej z najlepszych stołecznych restauracji. Uczestnicy tej edycji festiwalu mają także szansę wygrać zaproszenie na wyjątkową kolację z jednym z najlepszych światowych szefów kuchni - Massimo Botturą z odznaczonej trzema gwiazdkami Michelin Osterii Francescana. Dalsza część tekstu poniżej.

Fine Dining Week 2019, Warszawa

Festiwal najlepszych stołecznych restauracji startuje 6 lutego i potrwa do 17 lutego. Za 119 zł możemy zarezerwować miejsce w jednym z czołowych stołecznych lokali. Każdy z nich oferuje przygotowywane specjalnie na tę okazję 5-daniowe menu degustacyjne, w który znajdziemy popisowe potrawy, od przystawki do deseru, w wykonaniu warszawskich szefów kuchni. Restauracje oferują przeważnie dwa warianty menu do wyboru. My musimy jedynie wybrać datę, godzinę kolacji i interesującą nas restaurację.

White One. Próbowaliśmy wegetariańskiego menu na Fine Dinning Week

Fine Dining Week 2019, Warszawa - czego będzie można spróbować?

Fine Dining Week to okazja do tego, by poznać nie tylko najbardziej ekskluzywne stołeczne restauracje, ale także próbkę umiejętności warszawskich szefów kuchni. Czego spróbujemy w trakcie trwania festiwalu? W menu White One, na przykład, pojawi się miecznik marynowany w szampanie z sorbetem z mango oraz kalarepą, tapioką i kolendrą, Ole Restaurant poda polędwicę Hereford sezonowaną na mokro w Whiskey Chivas podaną z puree truflowym i grzybami shiitake, a Wabu Sushi zaserwuje m.in. uramaki na czarnym ryżu, z marynowanym tofu i szparagami.

Wyjątkowe spotkania przy stole

Festiwal Fine Dining Week potrwa przez tydzień. Poza możliwością odwiedzenia wybranych restauracji goście będą mieli także szansę wygrać zaproszenie na kolację z Massimo Botturą - szefem kuchni z nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin włoskiej Osterii Francescana. Na tym jednak nie koniec niespodzianek.

- W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi, Szef Kuchni Andrea Camastra przygotuje jedenastodaniowe menu metodą note à note, z autorskim wine pairingiem. Goście uczestniczący w kolacji będą mieli okazję zwiedzić restauracyjne laboratorium oraz restauracyjną kuchnię w trakcie pracy

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie