Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie na francuskie śniadanie w Warszawie? Polecamy najciekawsze restauracje

Sandra Gozdur
Sandra Gozdur
Charlotte oferuje świeże, wypiekane na miejscu pieczywo, przygotowywane w oparciu o tradycyjną francuską recepturę. Na śniadanie można zamówić zestawy składające się ze świeżego chleba, masła, konfitur i czekolad. Można także zjeść śniadanie z jajkiem lub z kieliszkiem musującego wina. Zestawy te serwowane są w Charlotte przez cały dzień.
- Chleb pieczony jest na miejscu, robiony jest na zakwasie ze skórek ekologicznie uprawianych winogron. Do naszych produktów wykorzystujemy wysokiej jakości mąkę (pszenną i żytnią) i sól morską - mówią właściciele Charlotte chleb i wino. 
Wystrój wnętrza tego miejsca nawiązuje do paryskich klimatów. Stoliki mają marmurowe blaty, a krzesła stojące przed lokalem są identyczne jak te, na których można usiąść we francuskich kawiarniach i restauracjach. 

Charlotte znajdziemy: 
Warszawa, pl. ZbawicielaWarszawa, ul. PróżnaWarszawa, pl. Trzech KrzyżyWarszawa, Kieślowskiego
Charlotte oferuje świeże, wypiekane na miejscu pieczywo, przygotowywane w oparciu o tradycyjną francuską recepturę. Na śniadanie można zamówić zestawy składające się ze świeżego chleba, masła, konfitur i czekolad. Można także zjeść śniadanie z jajkiem lub z kieliszkiem musującego wina. Zestawy te serwowane są w Charlotte przez cały dzień. - Chleb pieczony jest na miejscu, robiony jest na zakwasie ze skórek ekologicznie uprawianych winogron. Do naszych produktów wykorzystujemy wysokiej jakości mąkę (pszenną i żytnią) i sól morską - mówią właściciele Charlotte chleb i wino. Wystrój wnętrza tego miejsca nawiązuje do paryskich klimatów. Stoliki mają marmurowe blaty, a krzesła stojące przed lokalem są identyczne jak te, na których można usiąść we francuskich kawiarniach i restauracjach. Charlotte znajdziemy: Warszawa, pl. ZbawicielaWarszawa, ul. PróżnaWarszawa, pl. Trzech KrzyżyWarszawa, Kieślowskiego AIP/archiwum
Francuzi jadają lekkie i słodkie śniadania. Podstawą ich poranka jest zwykle mała czarna i mocna kawa oraz mały i niepozorny rogalik z ciasta francuskiego – croissant. Nie trzeba jednak wybierać się do Paryża, by spróbować tych pyszności. W Warszawie znajdziecie kilka miejsc, które sprawią, że poranek będzie mogli rozpocząć od francuskiego śniadania. Kliknij w zdjęcie, by przejść do przeglądu.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto