Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gołąbek zielonawy

[email protected]
Gołąbek zielonawy (Russula virescens) ma w dojrzałości kapelusz zawsze popękany na drobne poletka, co odróżnia go od wszystkich innych gołąbków. Gruby mączysty miąższ tego gołąbka jest tak smaczny, że może być spożywany ...

Gołąbek zielonawy (Russula virescens) ma w dojrzałości kapelusz zawsze popękany na drobne poletka, co odróżnia go od wszystkich innych gołąbków. Gruby mączysty miąższ tego gołąbka jest tak smaczny, że może być spożywany nawet na surowo. Gołąbek zielonawy wyrasta latem w widnych lasach liściastych, zazwyczaj w niewielkich grupach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

"Szpila" i "Tiger" znowu spełniają marzenia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto