Historia kawy w Polsce i Warszawie w książce "Zapach świeżej kawy" Kordiana Tarasiewicza
Zapach świeżej kawy
Fragmenty publikacji Na przestrzeni 62 lat, od końca XIX wieku do czasu apogeum stalinizmu, kolejnym pokoleniom tej rodziny przyszło przeprowadzić własne przedsiębiorstwo przez bardzo burzliwe czasy, stawiać czoła kolejnym kryzysom, a przede wszystkim decydować się na poszukiwanie równowagi między działalnością firmową a życiem rodzinnym, między biznesem a kulturą, między efektywnością przedsiębiorstwa a działaniem na rzecz jego otoczenia społecznego, między sukcesem rynkowym a troską o pracowników, między ciągłością i tradycją a innowacyjnością, między intuicją praktyków a ustaleniami nauk dotyczących zarządzania. Takie właśnie wielowymiarowe przesłanie przejął, kontynuował oraz twórczo rozwinął Kordian Tarasiewicz. Ze wstępu Tomasza OchinowskiegoCzytaj także: *Kawiarnie i herbaciarnie w stolicy *Polecamy miejsca z kawą i ciekawą książką [ZDJĘCIA]