8 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![W Pałacu Sobańskich jesień rozpycha się wręcz łokciami i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/e7/5d/5d9c6909873d9_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/ZDJĘCIE ILUSTRACYJNE
Jesienne menu, Warszawa. Czego spróbujemy w stołecznych restauracjach?
Amber Room
W Pałacu Sobańskich jesień rozpycha się wręcz łokciami i bardzo dobrze, bo pora ta ma wiele do zaoferowania, szczególnie, w połączeniu z umiejętnościami dobrego szefa kuchni. W Amber Room zjemy Kopytka z Dyni, z pigwą, selsefią, jarmużem, wędzonym twarogiem i emulsją z szałwi (55), Risotto grzybowe z topinamburem, kasztanem, gruszką, serem bursztyn i olejem z dyni. Jest też tradycyjna jesienna gęsina, polędwica z jelenia z topinamburem i kasztanem, a wśród zup grzybowe consomme z prażoną kaszą gryczaną. Adres al. Ujazdowskie 13