Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jesienne racuchy z jabłkiem i gruszką (przepis)

Redakcja
Racuchy w wersji biszkoptowej.

Składniki:-1,5 szklanki mąki,-0,5 szklanki mleka,- 2 jajka,- 0,25 szklanki cukru,-0,5 opak. cukru wanilinowego,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,-3 łyżki oleju,-jabłka, gruszki lub inne owoce,- cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania:Ponieważ racuchy są biszkoptowe- zaczynam od ubicia białek na sztywno. W osobnym naczyniu ubijam żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym i odrobiną wody. Dodaję mleko,olej, mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaję białka miksując na najniższych obrotach.Ciasto nakładam na patelnię bez oleju. Układam owoce. Racuchy smażę na bardzo małym ogniu, więc bardziej piekę biszkopty na patelni pozwalając im powoli rosnąć.Gotowe racuchy posypuję cukrem pudrem: Smacznego:) 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto