Już nie Bulwary, ani Koszyki. Te miejsca mają podbić Warszawę w tym sezonie
Spoko Buła
Znany z programów kulinarnych kucharz, prezenter i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak otworzył na Saskiej Kępie lokal serwujący kanapki. Znajdziecie w nim "bułę" z krewetkami i guacamole, polskim mielonym czy wołowiną duszoną w kimchi. Powiedzieć o Spoko Buła, że jest “kanapkownią”, to tak jak powiedzieć o sushi, że to gołąbki z rybą. Na Francuskiej 50, pomiędzy dwoma kawałkami maślanej bułki czai się obietnica domowego posiłku wyniesionego na nowy poziom.- Cała idea to zamknięcie restauracji w Bułce. Prowadziłem restauracje finedinningowe, “talerzowe”. Nie chciałem otwierać jeszcze kolejnej. Zawsze kochałem jeść kanapki, a kanapka zawsze najlepiej smakuje, gdy ktoś ci ją przygotuje - tłumaczy właściciel. Lokal, zgodnie z nazwą serwuje “buły”, czyli sporej wielkości kanapki na bazie maślanych, lekko słodkawych bułek. We wnętrzu znajdziemy nachosy, różne rodzaje mięs i dodatki, które budują całość. W przeciwieństwie do dobrze znanych nam burgerów, “buły” nie są połączeniem prostego kotleta z pieczywem, a kompozycjami mięs w przeróżnej formie. Adres: Francuska 50 Więcej o tym miejscu przeczytacie TUTAJ