Kiedy powstanie Vegan Baczer, czyli bezmięsny mięsny? Wciąż brakuje chętnych

red.
Kiedy powstanie Vegan Baczer, czyli bezmięsny mięsny? Wciąż brakuje chętnych facebook.com/veganbaczer/
Informacja o bezmięsnym sklepie mięsnym w Warszawie, a więc inicjatywie stworzonej głównie z myślą o weganach i wegetarianach, szybko rozprzestrzeniła się w Internecie. Na facebooku powstało nawet wydarzenie, które sugeruje iż sklep będzie funkcjonować już od 23 lipca. Niestety to się nie uda. Kiedy możemy spodziewać się innowacyjnego biznesu w stolicy?

- To wszystko zależy od tego, ile zamówień zbierzemy. Jeśli tysiąc to sklep online będzie działał już prawdopodobnie na przełomie września i października. Jeśli uda nam się zebrać dwa tysiące zamówień - chcielibyśmy ruszyć jeszcze w tym roku - informuje Rafał Czech, jeden z pomysłodawców Vegan Baczer, bezmięsnego mięsnego.

Na czym to polega?
Idea jest prosta, choć z pozoru wydaje się bardzo dziwna. Vegan Baczer miałby być miejscem, "roślinnym rzeźnikiem", w którym dostaniecie bezmięsne produkty o nazwie znanych potraw. Polędwica, pepperoni, smalec czy boczek - takie dania możecie kupować w tym nietypowym sklepie. Wszystkie z nich są roślinne, zdrowe, smakowite i zrobione bez szkody dla zwierząt i środowiska. - Chcielibyśmy stworzyć produkty dla wszystkich, które trafią w gusta zarówno roślino-, jak i mięsożerców. Taką pyszną alternatywę dla tradycyjnych mięs - zapowiadają pomysłodawcy projektu, Igor i Rafał. - Własne receptury, niepowtarzalny smak, masę chęci, ogromne pokłady energii i wizję - to wszystko mamy. Jednak abyśmy mogli działać na maksa potrzebujemy przede wszystkim wsparcia od Ciebie - dodają.

Dlatego trwa internetowa zbiórka zamówień za pośrednictwem tej strony internetowej. Skończy się na początku sierpnia. Żeby bezmięsny mięsny online ruszył potrzeba minimum tysiąca osób, na sklep stacjonarny Vegan Baczer - drugie tyle. Na dzień dzisiejszy udało się zebrać nieco ponad połowę z wymaganych środków.


Zobaczcie też: [Jak rozpoznać dobrą restaurację? Liczy się nie tylko to, co mamy na talerzu

](https://warszawa.naszemiasto.pl/jak-rozpoznac-dobra-restauracje-liczy-sie-nie-tylko-to-co/ar/c11-3738727)

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

E
Ewa

A dlaczego baczer, a nie buczer???

Dodaj ogłoszenie