Szefem kuchni nowych kieliszków ma zostać Dawid Balana, jedyny Polak będący absolwentem prestiżowej szkoły Alaina Ducasse’a – L’ECOLE DE CUISINE. Szefem sommelierów zaś będzie Paweł Demianiuk.
Lokal przy Próżnej, oprócz ciekawej dekoracji złożonej ze 116 wiszących kieliszków, może pochwalić się także szerokim wyborem win. Nazwa lokalu nie jest przypadkowa. Zamówimy tu trunki, które w większości miejsc serwowane są tylko na butelki. Towarzyszy im dobrze dopasowane menu, zarówno w formie prostych fingerfood, zakąsek na jeden "raz", jak i wykwintne kompozycje kuchni fusion. Zapewne tego samego możemy spodziewać się po lokalu na Hożej.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?