Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kieliszki na Hożej - popularny winebar otwiera kolejny lokal

PZ
Kieliszki na Hożej - popularny winebar otwiera kolejny lokal
Kieliszki na Hożej - popularny winebar otwiera kolejny lokal Kieliszki na Hożej via Facebook.com
Kieliszki z Próżnej pojawią się w centrum. W lokalu po zamkniętym Bistro Pigalle powinny pojawić się jeszcze w październiku.

Szefem kuchni nowych kieliszków ma zostać Dawid Balana, jedyny Polak będący absolwentem prestiżowej szkoły Alaina Ducasse’a – L’ECOLE DE CUISINE. Szefem sommelierów zaś będzie Paweł Demianiuk.

Lokal przy Próżnej, oprócz ciekawej dekoracji złożonej ze 116 wiszących kieliszków, może pochwalić się także szerokim wyborem win. Nazwa lokalu nie jest przypadkowa. Zamówimy tu trunki, które w większości miejsc serwowane są tylko na butelki. Towarzyszy im dobrze dopasowane menu, zarówno w formie prostych fingerfood, zakąsek na jeden "raz", jak i wykwintne kompozycje kuchni fusion. Zapewne tego samego możemy spodziewać się po lokalu na Hożej.


od 7 lat
Wideo

Pensja minimalna 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto