3 z 10
Poprzednie
Następne
Koneser: bary i restauracje. Gdzie zjeść w nowym zagłębiu gastronomicznym na Pradze? [PRZEGLĄD]
Restauracja Zoni
Restauracja Zoni, również znajdująca się w historycznym budynku, ma niezwykłe wnętrze. W środku znajdują się stare kotły z wytwórni wódek. Szefem kuchni w Zoni jest Aleksander Baron (znany wcześniej chociażby z Solca 44). Nie jest to miejsce dla osób z mniejszym portfelem. Za przystawki zapłacimy ponad dwadzieścia złotych: kiszonki i fermentacje (24 zł), ostryga (50 zł). Na danie główne możemy zamówić stek z wołu (34-38 zł) czy mazurski szczupak (72 zł). Wśród deserów znajdziemy sernik w kapuście (32 zł) czy miód warszawski z "nadtwarogiem" (28 zł). Godziny otwarcia: poniedziałek – niedziela: 12 - 23