Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kotlety mielone - przepis Babci Moniki

Redakcja
Bartosz Sadowski
Zobacz, jak zrobić przysmak polskiej kuchni.

Składniki:
50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego,
1 cebula,
1 czerstwa bułka,
jajo,
sól, pieprz, tarta bułka, tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Czerstwą bułkę moczę i odciskam z wody. Cebulę kroję i lekko zrumieniam na tłuszczu. Następnie mięso mielone wyrabiam wraz z bułką, dodaję cebulę, jajo, sól i pieprz. Masę dzielę na równe części, formuję kule dłońmi zwilżonymi zimną wodą. Kule mięsne obtaczam w bułce tartej, spłaszczam nożem i nadaję im kształt owalny grubości 1 cm. Nożem delikatnie wyciskam kratkę na powierzchni kotleta. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podaję z ziemniakami i surówką. Najlepsza jest marchewka z groszkiem.

____________
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected].
Wszyscy autorzy dostają od nas książki kucharskie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto