Leniwe, cepeliny, lane, kopytka czy śląskie. Na Mokotowie skosztujecie wszelakich rodzajów klusek. Wszystkie z nich wyrabiane są na miejscu, z najwyższej jakości składników, przez szefową kuchni, która gotuje "swojsko".
Jedzenie, które serwowane jest w restauracji "Krzywe Kluski" to potrawy dobrze nam znane z domowego zacisza. Tutaj skosztujecie kopytek z rozmaitymi dodatkami. - Do wyboru mamy kilka sosów, także w opcji wegetariańskiej, którą zmieniamy co dwa tygodnie - mówi menadżer Krzywych Klusek, Piotr.
Sprawa jest prosta - to wy decydujecie na jaką kombinację smaków macie ochotę. Najpierw wybieracie rodzaj klusek, a potem decydujecie się na sos, który szczególnie przypadł wam do gustu. My polecamy kluski śląskie z sosem pomidorowym z fasolą i kiełbasą.
Można także zjeść kluseczki na słodko - ze śmietaną i truskawkami. A dla miłośników pierogów przygotowano wariacje z mięsem lub klasykę - pierogi ruskie. Do popicia domowy kompot w niskiej cenie albo kawa. A na deser - domowe, kruche rogaliki z cukrem i marmoladą różaną lub budyń.
Wybrane kluski kosztują 3,90 zł a sos od 7 do 10 zł. Lokal na Mokotowie posiada otwartą kuchnię, więc można obserwować przyrządzanie potraw. Krzywe Kluski to dwie sale urządzone w nowoczesnym stylu. Restauracja oferuje także dania na wynos czy cateringi na zamówienie - wśród nich cateringi świąteczne. Można tutaj także zorganizować imprezę.
Krzywe Kluski, Starościńska 4/6
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?