Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje, Warszawa. Magda Gessler odwiedzi Vintunę na Woli [ZDJĘCIA, WIDEO]

Redakcja
Kuchenne Rewolucje, Warszawa. Magda Gessler odwiedzi Vintunę na Woli
Kuchenne Rewolucje, Warszawa. Magda Gessler odwiedzi Vintunę na Woli mat. pras. TVN
Tym razem Magda Gessler odwiedziła warszawską restaurację. W sezonie 20. "Kuchennych Rewolucji", w odcinku 10. (premiera w czwartek, 7 listopada 2019, godz. 21.30) słynna restauratorka przeprowadzi rewolucję w tajskiej restauracji - Vintuna Kuchnia Tajska. Czy rewolucje się udadzą?

Póki co na facebookowej stronie widnieje informacja od właścicieli: "Kochani w ostatnich dniach nasz lokal przechodził "Kuchenne rewolucje" prowadzone przez Panią Magdę Gessler. Po zmianach nazywamy się Nepal Bowl. Serdecznie zapraszamy na dania Pani Magdy oraz do nowego, odświeżonego lokalu. Nasze dania zostają bez zmian".

Zwiastun odcinka:

Opis odcinka "Kuchennych Rewolucji":
Na warszawskim Kole mieści się niewielka restauracja z kuchnią tajską, którą otworzył Nepalczyk o imieniu Bikram. W rodzinnym Nepalu studiował medycynę, ale kiedy rozpoczął praktykę w szpitalu, zrozumiał, że codzienne stykanie się z ludzkim cierpieniem i nieszczęściem zbyt bardzo go przygnębia. W poszukiwaniu własnego szczęścia wyruszył w podróż i tak trafił do Polski. Pracując jako kucharz, odkrył, że gotowanie sprawia mu przyjemność. Kiedy wedle nepalskiej tradycji rodzice znaleźli mu żonę, mężczyzna ożenił się. Postanowił wtedy pracować na własny rachunek i otworzył niewielką restaurację Vintuna.

Na liście restauracji wymagających szybkiej metamorfozy w popularnym programie znalazła się bielańska Karuzela Smaku. W lokalu gości Magda Gessler i ekipa programu Kuchenne Rewolucje. Najprawdopodobniej, odcinek zarejestrowany na Bielanach będzie można zobaczyć w nowym sezonie popularnego show. W chwili, gdy publikujemy ten artykuł, nie odcinek nie został jeszcze wyemitowany.

Kuchenne Rewolucje Warszawa. Te miejsca odwiedziła Magda Ges...

Bikram skupił się jedynie na daniach tajskich, rezygnując ze swojej narodowej kuchni nepalskiej. Mężczyzna przeszkolił do pracy dwóch rodaków, studentów z Nepalu. Z ich pomocą przygotowuje flagowe dania tajlandzkie jak pad thai, green i red curry, a nawet popularne w Polsce potrawy innych azjatyckich kuchni, w tym wietnamskie sajgonki, czy chińską zupę won ton. Chociaż restauracje, w których Bikram wcześniej pracował miały sporo klientów, okazało się, że jego własny lokal praktycznie na siebie nie zarabia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto