Szef kuchni resturacji Senses Andrea Camastra wraz z zespołem kucharzy łączy w serwowanych daniach nowoczesne techniki kulinarne - w tym kuchnię molekularną - z tradycjami kuchni polskiej i międzynarodowej.
W przykładowym menu - które ciągle się zmienia w związku z sezonowością produktów - znajdziemy połączenia dziczyzny z palonym drewnem i wędzonym jajkiem, żeberko z topinamburem i granolą czy troć z szafranem i jeżozwierzem.
Ceny: 170 zł (3 dania), 310 zł (8 dań), 500 zł (13 dań).
Adres: ul.Bielańska 12
Zobacz: Herve This w Warszawie. Geniusz kuchni molekularnej odwiedza stolicę
facebook @senses
Hervé This, uważany za ojca współczesnej kuchni molekularnej, przyjeżdża do Warszawy na cykl wykładów. Ale by raczyć się specjałami, powstałymi dzięki wykorzystaniu wiedzy naukowej na temat jedzenia, nie trzeba czekać na odwiedziny tego wielkiego mistrza. Jest kilka miejsc w Warszawie, gdzie zjemy kulinarne cuda z azotu.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.