Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchnie świata w Warszawie. Znudzeni burgerami? Te smaki będą hitem tego lata w stolicy. Tu zjecie bingsu i yndżerę

styl
Yndżera to podstawa posiłku w Etiopii. Jest to tradycyjny placek, który zastępuje sztućce. Dzięki swojej elastyczności to nim nakładane są pozostałe składniki potrawy z talerza. W smaku przypomina kwaskowy naleśnik pszenny. Od tradycyjnych placków różni się jednak tym, że powstaje na zakwasie.

Po te i inne smaki Etiopii możecie wybrać się do restauracji Afrykasy zlokalizowanej na ul. Postępu 5.
Yndżera to podstawa posiłku w Etiopii. Jest to tradycyjny placek, który zastępuje sztućce. Dzięki swojej elastyczności to nim nakładane są pozostałe składniki potrawy z talerza. W smaku przypomina kwaskowy naleśnik pszenny. Od tradycyjnych placków różni się jednak tym, że powstaje na zakwasie. Po te i inne smaki Etiopii możecie wybrać się do restauracji Afrykasy zlokalizowanej na ul. Postępu 5. Fot. Damian Kujawa / Archiwum
Nie trzeba wybierać się w podróż dookoła świata, aby spróbować tradycyjnej kuchni z Dalekiego Wschodu, gorącego Meksyku czy egzotycznych smaków Czarnego Lądu. Z myślą o poszukiwaczach kulinarnych przygód stworzyliśmy listę oryginalnych potraw, które znajdziecie w Warszawie. Kliknij w zdjęcie, aby uruchomić przegląd - Kuchnie świata w Warszawie.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto