Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zero waste i ekologia coraz mocniej zaznaczają się także w...
fot. Pixabay.com

Kulinarne trendy 2019. Co będzie jeść Warszawa w tym roku?

Ekologia

Zero waste i ekologia coraz mocniej zaznaczają się także w gastronomii. Moda na niemarnowanie niczego (zero waste) dotyczy już nie tylko restauracji, ale także barów, a w stolicy działa już pierwszy bar w pełni zero waste. W ramach tej mody coraz więcej miejsc oferuje słomki wykonane z metalu lub innego, przyjaznego dla środowiska surowca - np. tak jak restauracja Si, z Makaronu. Ze stolików znikają papierowe serwetki, a klienci coraz częściej wybierają dania oparte na lokalnych produktach, które nie musiały pokonać całego globu, by do nich dotrzeć. Ten trend z pewnością będzie się jeszcze nasilał.

Zobacz również

Krzysztof Buczkowski po meczu Abramczyk Polonia Bydgoszcz- Orzeł Łódź. Zobacz wideo

Krzysztof Buczkowski po meczu Abramczyk Polonia Bydgoszcz- Orzeł Łódź. Zobacz wideo

Wypadek! Auto całkowicie spłonęło!

Wypadek! Auto całkowicie spłonęło!

Polecamy

Najnowsze informacje o maturze 2024 od CKE. To warto wiedzieć!

Najnowsze informacje o maturze 2024 od CKE. To warto wiedzieć!

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?