Kurs gotowania z Kurtem Schellerem. Jak zadbać o dobre trawienie?
Szef Kurt Scheller przygotował 5-daniowe menu, na które złożyły się: marokańska sałatka tabouleh, zupa z dyni, okoń morski ze szpinakiem i krewetką, kotleciki jagnięce i deser - gruszka gotowana w winie. Wszystko zostało przyrządzone w taki sposób, aby zadbać o dobre trawienie i przemianę materii.
- W diecie osób, które mają problemy z właściwym trawieniem, powinno znaleźć się dużo probiotyków (znajdujących się w produktach mlecznych), przypraw i ziół wspomagających trawienie (takich jak kolendra, bazylia, mięta, kminek, pietruszka, imbir i przyprawy korzenne. Powinniśmy natomiast unikać zbyt dużej ilości błonnika i surowych owoców, tuż po obfitym posiłku. Lepiej jeść na deser gotowane owoce - opowiedziała nam dietetyk Zuzanna Antecka, która towarzyszyła uczestnikom kursu podczas gotowania.
Szef Kurt Scheller natomiast poleca jedzenie kasz, ryb i delikatnego czerwonego mięsa.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?