Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kurs gotowania z Kurtem Schellerem. Jak zadbać o dobre trawienie?

Szymon Starnawski
Gotowanie z Kurtem Schellerem
Gotowanie z Kurtem Schellerem Szymon Starnawski
Kurs gotowania z Kurtem Schellerem. Jak zadbać o dobre trawienie? Zostaliśmy zaproszeni do Akademii Kurta Schellera, mistrza polskiej kuchni pochodzącego ze Szwajcarii, na kurs gotowania, podczas którego zobaczyliśmy jak można pysznie i zdrowo gotować, w taki sposób, aby zapomnieć o problemach z trawieniem.

Kurs gotowania z Kurtem Schellerem. Jak zadbać o dobre trawienie?

Szef Kurt Scheller przygotował 5-daniowe menu, na które złożyły się: marokańska sałatka tabouleh, zupa z dyni, okoń morski ze szpinakiem i krewetką, kotleciki jagnięce i deser - gruszka gotowana w winie. Wszystko zostało przyrządzone w taki sposób, aby zadbać o dobre trawienie i przemianę materii.

- W diecie osób, które mają problemy z właściwym trawieniem, powinno znaleźć się dużo probiotyków (znajdujących się w produktach mlecznych), przypraw i ziół wspomagających trawienie (takich jak kolendra, bazylia, mięta, kminek, pietruszka, imbir i przyprawy korzenne. Powinniśmy natomiast unikać zbyt dużej ilości błonnika i surowych owoców, tuż po obfitym posiłku. Lepiej jeść na deser gotowane owoce - opowiedziała nam dietetyk Zuzanna Antecka, która towarzyszyła uczestnikom kursu podczas gotowania.

Szef Kurt Scheller natomiast poleca jedzenie kasz, ryb i delikatnego czerwonego mięsa.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto