MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kwiaty z pomidorów

Redakcja
Wystarczy kilka minut i przepyszne danie gotowe. A mowa o pomidorach nadziewanych fetą i ...

Zawsze znajdzie się czas na eksperymenty kulinarne. Coś gdzieś można podpatrzyć i lekko zmodyfikować i wychodzi naprawdę pychotka.Mam do zaproponowania szybką przystawkę, tudzież mini danie (wystarczy dwa takie pomidory i może poczuć się najedzonym:)SKŁADNIKI:* duże pomidory* ser feta* kiełki rzodkiewiki* do przygotowania sosou: czosnek, jogurt naturalny, koperek, pieprz, sól, łyżka majonezu (jak ktoś lubi)* do dekoracji: sałata, grzankiSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki (najpierw kąpiel we wrzątku, potem od razu w zimnej wodzie i skórka sama odchodzi). Następnie wycinamy z nich kwiatki. Miąższ usuwamy i pozostaje nam "pusty" pomidor:) Ser feta rozdrabniamy widelcem i nakładamy go łyżeczką do wcześniej przygotowanych pomidorów. Polewamy lekko sosem czosnkowym (mieszamy wszystkie składniki, proporcja wg uznania) i na górę kładziemy kiełki rzodkiewki. GOTOWE!Sami widzicie szybko, tanio i dodam jeszcze, że smacznie:) Można podać je np. na talerzu udekorowanym sałatą, a dookoła posypać grzankami z oliwą (jak na złączonym zdjęciu:)To życzę smacznego, a za kilka dni podam przepis na magiczne kotlety sojowe:)

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto