Świeże owoce morza to rarytas, na który nie może pozwolić sobie każda restauracja. Utrzymanie łańcucha dostaw jest w kluczowe w sytuacji, w której nie chcemy serwować mrożonych produktów. Dlatego wiele miejsc ze świeżymi owocami morza w stolicy to lokale ekskluzywne, ale mało który może pochwalić się takim rozmachem jak otwierająca się w piątek 22 maja restauracja Lobster House.
Zlokalizowana na Krakowskim Przedmieściu, przy Królewskiej 2 restauracja to 451 metrów kwadratowych powierzchni, 120 miejsc wewnątrz restauracji oraz dodatkowe miejsca w letnim ogródku, 7 akwariów z owocami morza, 10-metrowy bar, na którym wystawione są owoce morza na lodzie i wreszcie 25 metrów kwadratowych niespodzianki, której nie zdradzają organizatorzy, a której ma nie mieć żadna inna restauracja. Tyle, jeśli chodzi o liczby.
Oficjalne otwarcie restauracji odbyło się 22 maja o godzinie 12:00. Z uwagi na wciąż panujące obostrzenia sanitarne zabraknąć musiało hucznej imprezy, ale nie brakowało owoców morza, na czele z homarami.
Lobster House, Warszawa: w centrum otwiera się ekskluzywna r...
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?