Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lody, Warszawa. Tradycyjne, egzotyczne, ekskluzywne. Gdzie zjeść najlepsze?

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Melody postanowiło zbudować model biznesowy wokół dylematu każdego łasucha - lody czy gofry? Lodziarnia połączyła więc te dwie rzeczy ze sobą, tworząc naturalne lody, które zawijane są w puchate, lekko biszkoptowe gofry o nietypowym kształcie, zwane bąbel-waflami. Gofry są gorące i puszyste, lody zimne, smaczne, aromatyczne, razem tworzą niesamowitą kombinację, której musicie spróbować. Oczywiście, to nie jedyne miejsce, które serwuje połączenie lodów z goframi, więc podobnie, jak w przypadku innych smakołyków z tej listy, warto poszukać także innych miejsc:
Melody postanowiło zbudować model biznesowy wokół dylematu każdego łasucha - lody czy gofry? Lodziarnia połączyła więc te dwie rzeczy ze sobą, tworząc naturalne lody, które zawijane są w puchate, lekko biszkoptowe gofry o nietypowym kształcie, zwane bąbel-waflami. Gofry są gorące i puszyste, lody zimne, smaczne, aromatyczne, razem tworzą niesamowitą kombinację, której musicie spróbować. Oczywiście, to nie jedyne miejsce, które serwuje połączenie lodów z goframi, więc podobnie, jak w przypadku innych smakołyków z tej listy, warto poszukać także innych miejsc: Szymon Starnawski
Lody, Warszawa. Lody nie zawsze muszą być tylko połączeniem śmietanki i cukru z dodatkowymi składnikami. Co jeszcze można wymyślić w prostym połączeniu śmietanki lub mleka, cukru oraz dodatków smakowych jak wanilia czy kakao? Okazuje się, że całkiem dużo. Zobaczcie najciekawsze lodziarnie w Warszawie!

Po latach dominacji lodów z proszku i wody, powróciliśmy kilka lat temu do tradycyjnych smaków dzieciństwa, poprzez powrót do używanych kiedyś metod.

Na tym jednak nie koniec, bo można także, zachowując naturalność całego procesu zapożyczyć od przemysłowych zakładów jedynie metodę zamrażania. W ten sposób lody zamarzają dużo szybciej niż w normalnych warunkach i nie wytrącają się w nich kryształki wody. Do tej pory techniki tego typu stosowano jedynie w gastronomii molekularnej, do przygotowywania wymyślnych i drogich potraw. Od niedawna jednak azot stał się znacznie bardziej powszechny i dostępny także w innych gałęziach gastronomii. Innym sposobem na dodanie odpowiedniej konsystencji jest wybór naprawdę skondensowanej słodkiej śmietanki, którą, metodą naszych babć, łączy się z żółtkami jaj.

Na tym jednak dziwne techniki się nie kończą. Zobaczcie najciekawsze lodziarnie w Warszawie!

Melody postanowiło zbudować model biznesowy wokół dylematu każdego łasucha - lody czy gofry? Lodziarnia połączyła więc te dwie rzeczy ze sobą, tworząc naturalne lody, które zawijane są w puchate, lekko biszkoptowe gofry o nietypowym kształcie, zwane bąbel-waflami. Gofry są gorące i puszyste, lody zimne, smaczne, aromatyczne, razem tworzą niesamowitą kombinację, której musicie spróbować. Oczywiście, to nie jedyne miejsce, które serwuje połączenie lodów z goframi, więc podobnie, jak w przypadku innych smakołyków z tej listy, warto poszukać także innych miejsc:

Lody, Warszawa. Tradycyjne, egzotyczne, ekskluzywne. Gdzie z...

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto