Jest to pierwsze tego typu miejsce w Polsce i jedno z nielicznych w Europie, gdzie pasażerowie mogą oczekiwać na swój lot w barze na świeżym powietrzu. W ofercie lokalu znajdują się hamburgery, hot-dogi, dania z grilla, m. in. kiełbasa, kaszanka i karkówka, a nawet swojski chleb ze smalcem.
- Naszym priorytetem jest komfort wszystkich pasażerów, dlatego każdego dnia wsłuchujemy się w ich oczekiwania i wdrażamy pomysły, które podnoszą poziom ich obsługi oraz sprawiają, że jesteśmy miejscem lubianym, do którego chętnie się wraca. W tym roku zdecydowaliśmy się na udostępnienie kolejnej, jeszcze większej i wygodniejszej powierzchni pod gastronomię. Nowy, całoroczny, 2-poziomowy obiekt o powierzchni 300 m² swoim stylem architektonicznym będzie nawiązywał do terminala pasażerskiego - mówi Piotr Okienczyc, Prezes Portu. - Wnętrze podzielone będzie na część restauracyjną, barową i kawiarnianą oraz plac zabaw dla najmłodszych gości. „Zanurzony” w bryle taras górny będzie chronił od wiatru, a estetyczne parasole zapewnią osłonę zarówno przed silnym słońcem jak i deszczem - dodaje Piotr Okienczyc.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?