Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lubuskie Kulinaria Regionalne otwarte

Redakcja
W piątek o 14.00 zostały otwarte Lubuskie Kulinaria Regionalne. To już czwarta edycja tych targów.

Do hali przy ul. Przemysłowej zawitało ponad 60 wystawców z całej Polski. Swoje produkty prezentują tu między innymi pszczelarze, ogrodnicy, piekarze i cukiernicy. Jak zwykle dużym zainteresowaniem cieszą się produkty Browaru Witnica. Witnickie piwa zdobywają ostatnio z powodzeniem rynki europejskie. Osobiście twierdzę, że piwo z Witnicy w chwili obecnej jest jednym z najlepszych piw nie tylko w naszym kraju.
Po raz pierwszy swoje produkty na gorzowskich targach wystawili Benedyktyni z Opactwa w Tyńcu. Ich produkty budzą także spore zainteresowanie Gorzowian. To w naszym mieście nowość i każdy chciałby uchylić rąbka tajemnicy produkcji klasztornych wyrobów. Na targach pojawili się także restauratorzy. Na jednym ze stoisk (Restauracja "Pod Łosiem") próbowałem czerwonego barszczu i muszę przyznać, że był wyśmienity. Restauracja szczyci się tym, że nie tak dawno była gospodarzem programu Magdy Gessler.
IV Lubuskie Kulinaria Regionalne będą trwać do niedzieli. Odbędzie się tu także kilka koncertów. Przed halą rozstawiono scenę, na której zagra między innymi Luxtorpeda (grupa rockowa założona w 2010 r przez Roberta Friedricha znanego z zespołu Arka Noego) i Podróbka.Oczywiście zachęcam do odwiedzenia hali przy ul. Przemysłowej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto