25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. Ten wyjątkowy słodki przysmak największą popularnością cieszy się w Belgii i w krajach skandynawskich. Nie oznacza to jednak, że nie uwielbiają go również mieszkańcy naszego kraju. Legenda głosi, że gofry najlepiej smakują podczas wakacji nad polskim morzem, ale zapewniamy - te niesamowite wafle rozpływają się w ustach o każdej porze roku, w każdym miejscu na mapie. Idealnym przykładem jest Warszawa, w której można znaleźć sporo lokali, serwujących gofry zarówno w formie tradycyjnej - z bitą śmietaną, owocami i różnego rodzaju polewami, jak i w mniej oczywistym wydaniu. Kliknij w zdjęcie i sprawdź, gdzie w stolicy warto wybrać się na gofry.
Wideo
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!