Międzynarodowy Dzień Pizzy. Kilometrowy "placek" ostry jak gaz pieprzowy. Tego nie da się przejeść!

dk
W 2010 roku w Krakowie ustanowiono rekord na najdłuższą polską pizzę. 200 piekarzy przy użyciu m.in. 3,5 tony mąki i 1500 litrów sosu pomidorowego stworzyło liczący ponad kilometr wypiek.
W 2010 roku w Krakowie ustanowiono rekord na najdłuższą polską pizzę. 200 piekarzy przy użyciu m.in. 3,5 tony mąki i 1500 litrów sosu pomidorowego stworzyło liczący ponad kilometr wypiek. MARCIN MAKOWKA
Udostępnij:
We wtorek, 9 lutego, obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To dobra okazja, żeby sprawdzić, jakie informacje o "placku" znajdziemy w księdze rekordów Guinessa. Okazuje się, że ten wypiek to wyjątkowo wdzięczny obiekt do bicia rekordów. Przekonajcie się, co w stanie są zrobić fani pizzy, żeby trafić do historii!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polska coraz bardziej rowerowa

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie