Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mięso z probówki? Centrum Kopernik zaprasza na "Surowe formy"

Redakcja
Jak smakuje hamburger z probówki? Dlaczego kosztuje 250 tys. euro? Czy wegetarianie chętnie zjedzą mięso, przy produkcji którego nie ucierpiało żadne zwierzę? Jest okazja, by poznać odpowiedzi na te i wiele innych pytań.

W Centrum Nauki Kopernik w sobotę otwarto niezwykłą wystawę czasową "Surowe formy" (Crude life).

Czytaj także: Wystawa "Nowa Sztuka Narodowa" (ZDJĘCIA)

W spotkaniu brali udział goście specjalni: prof. Mark Post - holenderski biotechnolog, który pracuje nad stworzeniem pierwszego na świecie hamburgera metodą hodowli tkankowej oraz Oron Catts - artysta nurtu bioart, autor wystawy „Surowe Formy”, który miał już okazję spróbować laboratoryjnego mięsa.

Wystawa bioartu „Surowe Formy” kończy cykl GENesis, poświęcony biotechnologii i jest niezwykłą forma dialogu nauki ze sztuką. Złożą sią na nią byty nieożywione, kilka „pół-żywych” i dwie zupełnie żywe żaby.

Codziennie najświeższe informacje z Warszawy na Twoją skrzynkę. Zapisz się do newslettera!

od 7 lat
Wideo

Jak czytać kolory szlaków turystycznych?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Mięso z probówki? Centrum Kopernik zaprasza na "Surowe formy" - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto