Dodaj zdjęcie profilowe

avatarMarta

Warszawa

Browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

2018-03-16 16:06:45

Pomaga także wyrazić prawdziwego ducha tego święta, poprzez spotkanie i wzniesienie razem toastu za wspólne wartości - dumę i przyjaźń.

Co roku ponad 70 milionów ludzi na całym świecie spotyka się z okazji dnia Św. Patryka. Jedynego Święta narodowego obchodzonego w tak wielu krajach: od Dublina po Dubaj, przez Londyn po Limę, od Peru po Paryż, od Sydney po Sztokholm, od Moskwy aż po Montserrat. Browarnicy Guinnessa zachęcają do wspólnego świętowania w najbliższą sobotę 17 marca. Tego dnia spotkajmy się z przyjaciółmi, cieszmy rozmową, dobrym piwem i jedzeniem.


Początki Browaru Guinness sięgają 1759 roku, gdy Arthur Guinness podpisał 9000-letni kontrakt na wynajem St. James’s Gate Brewery w Dublinie. Od tego momentu aż do teraz Browar Guinness, napędzany duchem innowacji, oddaje się swojej misji warzenia wyjątkowego piwa najwyższej jakości.

Szkoląc naszych browarników w sztuce warzenia piwa wg receptury Arthura Guinnessa, dokładamy wszelkich starań, aby każda szklanka, butelka lub puszka wiązała się z niepowtarzalnym doświadczeniem smakowym. Bez względu na to z jakiego miejsca pochodzi piwo lub gdzie jest serwowane.

Na każdym etapie warzenia zawsze dążymy do perfekcji. Od Warzelni nr 4 (Brewhouse 4), najbardziej zaawansowanego technologicznie browaru na świecie, po dziedzictwo i spuściznę browarniczą (ang. St. James’s Gate Brewery), nasze przywiązanie do najwyższej jakości jest autentyczne – każda partia Guinnessa przechodzi przez 251 punktów kontroli przed wypuszczeniem na rynek.

Nalanie idealnej szklanki Guinnessa z beczki to umiejętność sama w sobie. Zajmuje dokładnie 119,5 sekundy.

Głębokie i kremowe, z charakterystycznym ciemno-czerwonawym kolorem i aksamitnym wykończeniem, Guinness Drought to najlepiej sprzedające się piwo Guinnessa. Piwoszy przyciąga przede wszystkim wyrafinowaniem i śmiałą kombinacją smaków.

Guinness jest podawany z jedzeniem i używany do gotowania już od ponad 150 lat. Jest doskonałym dodatkiem do ostryg, gulaszu, chleba, a nawet ciasta! Produkując 25 piw światowej klasy oraz planując kolejne intrygujące rodzaje, Browar Guinness ma do zaoferowania piwo dla każdego piwosza ,nie tylko w dniu Św. Patryka.

Więcej informacji o piwie https://www.guinness.com/en/

Globalne dane o dniu Św. Patryka:
Tourism Ireland - https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

Failte Ireland, Festival Św. Patryka - http://www.stpatricksfestival.ie/info


Idealna porcja piwa

Jakość tzw, pinty jest miarą jakości baru, w którym jest serwowana . Poniżej opisujemy co trzeba zrobić, aby nalać idealną porcję piwa oraz dlaczego stworzyliśmy nasz słynny dwuetapowy sposób nalewania.

Oto sześć kroków dwuetapowego sposobu nalewania i podawania Guinnessa.

1. Szkło
- Wybierz chłodną, czystą, suchą szklankę typu Tulip
- Zawsze trzymaj szklankę za podstawę. Pamiętaj o higienie - nie dotykaj brzegu szklanki.

2. Kąt
- Trzymaj szklankę pod kątem 45 stopni tuż pod kranikiem.

3. Nalewanie
- Odkręć kranik do maksimum (pociągnij do siebie) i pozwól Guinnessowi spływać po ściance szklanki.
- Powoli prostuj szklankę, gdy się napełnia.
- Zakręć kranik, gdy Guinness będzie ok. 15-20 mm od górnej krawędzi szklanki.
- Nigdy nie wkładaj końcówki kranika do Guinnessa.

4. Stabilizacja
- Umieść szklankę na tacce do odstania, na widoku klienta.
- Pozwól, aby piwo się uspokoiło. To zajmie ok. 2 minuty.

5. Dolewka tzw „back to black”
- Po dwóch minutach pora na dopełnienie szklanki – trzymaj ją prosto pod kranikiem.
- Odchyl kranik do tyłu (od siebie) i dopełnij szklankę do momentu, gdy piana będzie tuż ponad krawędzią szklanki.
- Nigdy nie wkładaj końcówki kranika do Guinnessa,
- Unikaj przelania i nigdy nie używaj szpatułki do odcięcia piany

6. Podanie
- Podaj idealnie nalaną szklankę Guinnessa pewną ręką i bez rozlewania.

Takie dwuetapowe nalewanie gwarantuje, że barman, niezależnie od miejsca, poda doskonałą pintę za każdym razem – smaczną i dobrze się prezentującą.

W celu uzyskania więcej informacji prosimy o kontakt:


Leszek Dąbrowski
e. [email protected]
Be Communications

Więcej informacji na temat odpowiedzialnego picia można znaleźć na stronie www.DrinkIQ.com



Słowa GUINNESS i powiązane logo są znakami towarowymi.

Jesteś na profilu Marta - stronie mieszkańca miasta Warszawa. Materiały tutaj publikowane nie są poddawane procesowi moderacji. Naszemiasto.pl nie jest autorem wpisów i nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanej informacji. W przypadku nadużyć prosimy o zgłoszenie strony mieszkańca do weryfikacji tutaj