Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

MISTRZOWIE SMAKU 2019 Oni przygotowują najlepsze lunche w Warszawie

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Komu Komu
ul. Mińska 25 paw. 39
Komu Komu ul. Mińska 25 paw. 39 Maksym Boldashev
Codziennie karmią setki Warszawiaków. Jedni stawiają na prostą kuchnię i domowe potrawy, inni chcą zaskarbić sobie podniebienia gości nietypowymi smakami. Poznajcie trójkę nominowanych miejsc w kategorii Lunch Roku naszego plebiscytu Mistrzowie Smaku 2019.

Słony, ul. Piękna 11

Na miejscu trzecim zestawienia w momencie tworzenia naszego materiału uplasowała się restauracja Słony. Szefujący kuchnią Maciej Borysiak dba o podniebienia gości, rozpieszczając ich nie tylko w porze lunchu.
- W godzinach lunchowych serwujemy pyszne lunche dla pracowników okolicznych biur. Wieczorem podajemy zaś tatary - z mięsa i ryb. Mamy także propozycje wegetariańskie — tłumaczy szef kuchni.

Bistro Stokrotka, ul. Kondratowicza 23

Mistrzowie Smaku 2019 to jednak nie tylko ekskluzywne restauracje w centrum miasta. Nasi czytelnicy docenili również bistro Stokrotka przy ul. Kondratowicza 23. Miejsce to specjalizuje się w smacznej domowej kuchni i potrawach, jak mówi menedżerka tego miejsca, na każdą kieszeń. - dla matek z dziećmi, klientów bogatszych, biedniejszych. Dla każdego coś się znajdzie. Serwujemy kuchnię polską wątróbki, kurczak z rożna, pierś z grilla… wybór jest obszerny — tłumaczy Iwona Kostrzewa, menadżer bistra.Stokrotka to także jedno z nielicznych już w Warszawie miejsc, gdzie spróbujemy pyz po Warszawsku, serwowanych w słoiku, z okrasą z boczku i cebuli.

Komu Komu, ul. Mińska 25

Tuż przed Słonym i Stokrotką, o tytuł najlepszego walczy też działający przy ul. Mińskiej 25 Komu Komu - miejsce działające od niedawna, które kusi szczególnie pomysłowymi zestawieniami smaków - To koncept, który opiera się na polskiej jagnięcinie i polskich kurczakach z całego kraju. Łączymy to z kuchnią meksykańską i bliskowschodnią - mówi Marcin Kwapik, współwłaściciel Komu Komu. Wśród “swojskich” elementów pojawiają się także robione na miejscu kiszonki, które stanowią niebanalny dodatek do serwowanych w Komu Komu dań. - To niesamowite przełamanie smaków, świetny dodatek i naprawdę rewelacyjne połączenie - opowiada Marcin Kwapik.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto