Modne lokale w Warszawie 2018. To w te miejsca będziemy chodzić jesienią! [TOP 10]
6. L’avanti
Co powiecie na pizzę z tatarem? Takie połączenie znajdziecie tylko w L’avanti. W karcie gości przedziwne pomieszanie kuchni polskiej, włoskiej i śródziemnomorskiej. A oprócz tego, funkcjonuje tu cocktailbar. W praktyce połączenia te oznaczają, że przez menu przewijają się polskie smaki, wyraźnie akcentując nadwiślańskie pochodzenie tego miejsca. Jest więc tatar - w kontraście do włoskiego carpaccio, są także poliki wołowe trochę dopełniając ofertę steku. A do tego kilka pozycji mączno-makaronowych, zupełnie bez mięsa. Z ciekawych akcentów: ser koryciński i wiżajn łączą się tu z oliwkami. Adres: ul. Grzybowska 5/1 Chcesz dowiedzieć się więcej o L'avanti? Zajrzyj do naszego artykułu: L’avanti. Pizza z tatarem, czy to może się udać? Tak, ale tylko tutaj