Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Momu - znany lokal powraca z potrawami pieczonymi dymem

PZ
Momu - znany lokal powraca z potrawami pieczonymi dymem
Momu - znany lokal powraca z potrawami pieczonymi dymem Materiały prasowe
Marcin Wachowicz, twórca Banjaluki i AiOLI, wraz ze swoim zespołem otworzył kolejny lokal. Jego sercem jest opalany drewnem piec.

Momu - pierwszy lokal, w którym potrawy pieczone są dymem

Funkcjonujące przy Wierzbowej 11 Momu powraca po rebrandingu, który lokal przeszedł nie tak dawno temu, zmieniając się z gastrobaru w “napędzaną” przez dania wprost z ogromnego pieca restaurację.

Za potrawy Momu odpowiada warszawski szef kuchni Sebastian Ruta, za proces pieczenia potraw zaś piec sprowadzony do lokalu specjalnie ze Stanów Zjednoczonych. To w nim powstają pieczone kompozycje lokalu, mięsa, ryby i dodatki przesiąknięte aromatem dymu. - Doceniamy prostotę i niewymuszoną naturalność. Stawiamy na regionalizm, jakość i doświadczenie nie tylko swoje, ale również naszych partnerów. Łączymy kuchnię, bar sztukę i muzykę w jedną całość - czytamy na stronie www lokalu.

Zobacz też: Foodsharing, Warszawa. Na Jazdowie powstanie druga jadłodzielnia

Momu proponuje swoim gościom także potrawy i wpływ kulinarne z różnych stron świata, od krajów śródziemnomorskich po Azję, czy Bałkany. Uzupełnieniem menu jest bar, w którym znajdziemy szeroki wybór whisky czy cocktaili wędzonych dymem.


od 7 lat
Wideo

Pensja minimalna 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto