Celem nagrody Agro Polska jest promocja wysokiej jakości produktów przetwórstwa rolno-spożywczego. Do ich wytwarzania używa się polskich receptur, wykorzystuje się krajowe technologie i surowce.Nie inaczej jest w przypadku nagrodzonego pieczywa z piekarni Adama Ciszka. Uznanie ekspertów, a w ślad za nim konkursowe godło, zdobyły chleb słonecznikowy, chleb kasztelan, chleb magnat, chleb borodyński, chleb polski prawdziwy i chleb żytni razowy na zakwasie bez drożdży. Są one wizytówką piekarni, wypiekane są tylko w jeden dzień w tygodniu. Przygotowanie każdego trwa zwykle 20-22 godz. Wyjątkiem jest chleb polski prawdziwy, na którego przygotowanie trzeba poświęcić aż 64 godziny.- Na rzeszowskich targach chcieliśmy przede wszystkim wypromować te nagrodzone chleby. Efekt przerósł nasze najśmielsze oczekiwania, bo spośród stoisk piekarni nasze było chyba najczęściej odwiedzane – cieszy się Adam Ciszek, właściciel piekarni.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?