Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nagrodzone chleby przyciągnęły zwiedzających

Sławek Oskarbski
Sławek Oskarbski
Olbrzymim zainteresowaniem cieszyło się stoisko piekarni Adama Ciszka z Dębicy na Międzynarodowych Targach Rzeszowskich. Wabikiem było sześć gatunków chleba nagrodzonych niedawno godłem Agro Polska.

Celem nagrody Agro Polska jest promocja wysokiej jakości produktów przetwórstwa rolno-spożywczego. Do ich wytwarzania używa się polskich receptur, wykorzystuje się krajowe technologie i surowce.Nie inaczej jest w przypadku nagrodzonego pieczywa z piekarni Adama Ciszka. Uznanie ekspertów, a w ślad za nim konkursowe godło, zdobyły chleb słonecznikowy, chleb kasztelan, chleb magnat, chleb borodyński, chleb polski prawdziwy i chleb żytni razowy na zakwasie bez drożdży. Są one wizytówką piekarni, wypiekane są tylko w jeden dzień w tygodniu. Przygotowanie każdego trwa zwykle 20-22 godz. Wyjątkiem jest chleb polski prawdziwy, na którego przygotowanie trzeba poświęcić aż 64 godziny.- Na rzeszowskich targach chcieliśmy przede wszystkim wypromować te nagrodzone chleby. Efekt przerósł nasze najśmielsze oczekiwania, bo spośród stoisk piekarni nasze było chyba najczęściej odwiedzane – cieszy się Adam Ciszek, właściciel piekarni. 

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto