Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Z uwagi na ogromną ilość oszklonych wieżowców w stolicy,...
fot. Henryka Zgiet

Najbardziej ryzykowne zawody w Warszawie. Profesje, których nie chciałbyś wykonywać

Alpinistyczne mycie okien

Z uwagi na ogromną ilość oszklonych wieżowców w stolicy, popularnym zawodem jest tutaj alpinistyczne mycie okien. Podobno kiedyś można było w tej branży naprawdę dobrze zarobić. Załamanie nastąpiło jednak już kilka lat temu. W 2014 roku na łamach portalu naTemat jedna z osób wykonująca ten zawód wyznała, że z biegiem lat na rynku pojawiło się coraz więcej konkurencji, a firmy zaczęły zatrudniać amatorów i za nic miały sobie przestrzeganie przepisów BHP. Ponadto mężczyzna zdradził, że mimo wielu zabezpieczeń, upadek z wysokości nie jest niemożliwy i zdarza się, że liny się zrywają. Najbardziej narażone na to są jednak osoby, które delikatnie mówiąc - powinny poszukać sobie innego zajęcia. Istnieje również ryzyko, że osoba przebywająca na wysokości wypuści z rąk jakiś przedmiot. - Kiedyś zdarzyło się, że osoba pracująca na wysokości upuściła młotek, który spadł pod nogi przechodzącej kobiety. Na szczęście nic się jej nie stało, ale afera była straszna - mówił rozmówca Krzysztofa Majaka.

Zobacz również

Matteo Brunetti: Moim sposobem na grilla jest marynowanie

Matteo Brunetti: Moim sposobem na grilla jest marynowanie

Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w dwudniowym święcie folkloru w Mogilanach

NOWE
Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w dwudniowym święcie folkloru w Mogilanach

Polecamy

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!

Turysta zarobił na lotnisku 3500 zł, jeszcze mu podziękowali. Też tak możesz!

Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

PILNE
Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy