MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga...
fot. 123 RF

Najgorsze błędy podczas przyrządzania mięsa. Niektóre z nich mogą mieć wpływ na twoje zdrowie!

Jedna deska do krojenia mięsa, warzyw, wędliny i pieczywa

Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga do zatrucia pokarmowego. Bakterie, które znajdują się na mięsie, w łatwy sposób przeniosą się na inne produkty, które będziemy kroić na tej desce. A to już niewielki krok do zakażenia się salmonellą, listerią i innymi groźnymi drobnoustrojami! Bardzo trudno jest wyczyścić deskę i pozbyć się z niej bakterii. Szczeliny, które się w niej pojawiają podczas krojenia, to ciężko dostępne miejsce do wyczyszczenia, w których znajduje się realne zagrożenie dla naszego zdrowia. Najlepiej mieć oddzielną deskę do krojenia mięsa.

Zobacz również

Odkryj Beskid Wyspowy 2024. Kto 9 czerwca zdobędzie Kiczorę Kamienicką?

Odkryj Beskid Wyspowy 2024. Kto 9 czerwca zdobędzie Kiczorę Kamienicką?

Zaginął Jerzy Krzanowski, współwłaściciel Nowego Stylu

Zaginął Jerzy Krzanowski, współwłaściciel Nowego Stylu

Polecamy

To wręcz nieprawdopodobne. Czy czysta woda może tuczyć? Zobacz wyniki badań

To wręcz nieprawdopodobne. Czy czysta woda może tuczyć? Zobacz wyniki badań

Widzisz u siebie takie zmiany na skórze? To ryzyko rozwoju złośliwego czerniaka

Widzisz u siebie takie zmiany na skórze? To ryzyko rozwoju złośliwego czerniaka

Nie jedna, a trzy Parady Równości. Nietypowa historia w sprawie słynnego wydarzenia

Nie jedna, a trzy Parady Równości. Nietypowa historia w sprawie słynnego wydarzenia