Najlepsze drinki w Warszawie. W tych miejscach znajdziecie alkoholowe dzieła sztuki [PRZEGLĄD]
KITA KOGUTA
Kita Koguta to dwupoziomowy koktajlbar, którego pomysłodawcami i twórcami są uznani i utytułowani barmani – Jakub Kozłowski i Adam Grądziel. Największą frajdą dla barmanów są wyzwanie rzucone przez samych gości. Wystarczy usiąść przy barze i powiedzieć, na jaki smak ma się ochotę, a za kilka chwil drink zainspirowany naszym kaprysem stanie przed nami. I zapewniamy, trudno nie być zadowolonym. Oprócz tego funkcjonuje także zmienna karta gotowych już propozycji. Obecnie w Kicie Koguta wypijemy: Woodford Reserve Bourbon z białkiem z kurzego jajka, syropem pistacjowym, Triple Sec, Alaszem i sokiem z limonki. Famouse Grouse Blended Whisky z kordialem z dymnej herbaty Lapsang, Souchongiem, Amer Piconem, Green Chartreusem i Kita Koguta Orange Bittersem. Finlandia Vodka o smaku pieczonych bananów z sokiem z limonki, piwem pszenicznym, białkiem jajecznym, Creme de Bananes, Fernet Branca Mente i kordialem z groszku cukrowego. El Jimador Bianco o smaku liści laurowych z syropem cappuccino i sokiem z cytryny. Jack Daniel's z syropem o smaku kurkumy i czerwonej papryki, sokiem z cytryny, puszystą pianką o smaku Yerba Mate oraz kwiatem bzu i cytryny. Bombay Sapphire z ginem o smaku czerwonej kapusty, Creme De Cacao White, likierem Chartreuse Yellow i zredukowanym cydrem. Bacardi Carta Blanca o smaku rzeżuchy z Luxardo Maraschino, maceratem z grejpfruta, sokiem z limonki i cukrem. Ceny: około 20 zł Miejsce: ul. Krucza 6/14