2 z 9
Poprzednie
Następne
Najlepsze pączki w Warszawie. Osiem miejsc, gdzie kupisz cukiernicze arcydzieła [PRZEGLĄD]
Zakalec
Czas wyskoczyć z pracy i kupić pączki w „Zakalcu”! Nazwa dość przewrotna, bo cukiernia szczególnie dba o świeżość produktów (wszystko przygotowywane jest ręcznie). – Pączki smażymy razem z nadzieniem, co w dzisiejszych czasach jest rzadko spotykane, bo jest czasochłonne. Większość cukierni woli wysmażyć pustego pączka i dopiero potem nabija go nadzieniem maszynowo, ale to już nie to samo – tłumaczy właściciel cukierni, Łukasz Staniszewski. Za pączusia z nadzieniem różanym zapłacimy 2,50 zł a za faworki 69 zł za kilogram. Cukiernia Zakalec, ul. Domaniewska 31 Zobacz też: Nietypowe pączki w Warszawie. Z bekonem, bez jajek albo z kapustą i grzybami