4 z 7
Poprzednie
Następne
Najlepszy chleb w Warszawie? Na to pytanie odpowiedzieli miłośnicy stołecznej gastronomii. Oto ich typy [PRZEGLĄD]
Cała w Mące
Cała w Mące to nie piekarnia, a ... pseudonim. - W moich chlebach pszenica to tylko fundament, aby były miękkie i puszyste. Do swojego ciasta mieszam dużo mąki razowej, którą sama mielę na żarnach na chwilę przed miksowaniem ciasta aby każda kromka była wartościowym posiłkiem. Oprócz pszenicy i żyta znajdziesz u mnie chleby z innych pradawnych odmian zbóż - orkiszu, płaskurki czy samopszy - wierzę że te chleby mają niepowtarzalny smak, ale także właściwości podobne do lekarstw. - pisze na stronie Cała w Mące Monika Walecka, która właśnie piecze chleby. Lokalizacja: w każdą środę na targu w Fortecy przy ulicy Zakroczymskiej 12