Najlepszy chleb w Warszawie? Na to pytanie odpowiedzieli miłośnicy stołecznej gastronomii. Oto ich typy [PRZEGLĄD]
Charlotte. Chleb i wino
Na stronie Charlotte możemy przeczytać, że wszystkie chleby i bagietki Charlotte są wyrabiane i pieczone na miejscu kilka razy dziennie. - Ciasto robimy na zakwasie z dzikich drożdży żyjących na skórkach winogron z upraw ekologicznych. Chleb formowany jest ręcznie i wypiekany na kamieniu pod okiem doświadczonych piekarzy. Do naszych produktów wykorzystujemy mąkę pszenną i żytnią wysokiej jakości, sól morską i wodę. Nie używamy gotowych mieszanek ani polepszaczy - czytamy. Chleb można kupić w Charlotte w godzinach otwarcia lokali, przy Placu Zbawiciela i Placu Grzybowskim. Godziny otwarcia: poniedziałek – czwartek 7.00 – 24.00 piątek 7.00 – 01.00 sobota 8.00 – 01.00 niedziela 8.00 – 22.00* (*24.00 w sezonie letnim przy Pl. Zbawiciela) Można także zamówić telefonicznie: 662 204 555 Link do strony tutaj.