Nieznane restauracje, Warszawa. 7 miejsc wartych poznania w tym sezonie
Coast to Coast Tapas Bar / Eat & Meat ul. Rydygiera 13
Choć sam lokal nie jest może zapomnianą perłą w morzu tysięcy popularnych restauracji, to wciąż jednak jego lokalizacja sprawia, że Coast to Coast nie jest pierwszym wyborem, gdy myślimy o warszawskim tapasie. A szkoda, bo za 9 złotych zjemy tu hummus z pitą, do którego zamówimy dobry, dojrzewający w beczce rum. Mało? W takim razie możemy spróbować fig z kozim serem (15 zł) albo ośmiorniczek (21 zł). Lokal sąsiaduje z restauracją Eat & Meat, więc, jeśli przyjdzie nam ochota na zjedzenie, na przykład, pizzy wystarczy, że przeniesiemy się o kilka stolików i zamówimy filet z kurczaka z groszkiem cukrowym (33 zł), lub okonia morskiego z warzywami (53 zł). Czytaj też: Najlepsze drinki w Warszawie. W tych miejscach znajdziecie alkoholowe dzieła sztuki [PRZEGLĄD]