Ciekły azot wykorzystywany jest często w gastronomii. Niewielu z was pewnie wie, że szynka parmeńska jest wcześniej mrożona, aby potem ją pokroić na tak cienkie kawałeczki. Ale nie trzeba jechać do Włoch, żeby trafić na namiastkę kuchni molekularnej. Wystarczy wpaść na "Saską", na ul. Zwycięzców 11. Tam rozpoczyna się raj. Stworzyła go trójka znajomych - Adam, Paweł i Agnieszka, którzy obserwowali ten biznes zagranicą.
Marzyliście o lodach z zielonej herbaty, imbiru, cytryny albo snickersa, herbatników lub nutelli? Zjecie je w Nitro Lodach. Czym się różnią od zwyczajnych? Przede wszystkim - są bardziej kremowe i nie mają "lodowych grudek", poza tym można je zrobić z każdego składnika! Do wyboru w Nitro Lodach jest ich mnóstwo.
Możecie także wybierać bazę spośród mlecznej lub jogurtowej. Później - niech poniesie was wyobraźnia. Tablica "nitrolodowa" jest bardzo obszerna. Ile to kosztuje? Mały kubeczek to około 10 zł, duży - około 12 zł.
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?