Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowe miejsca, Warszawa. Tu będziemy chodzić w tym sezonie!

Przemysław Ziemichód
Za koncept tego miejsca, zgodnie z nazwą odpowiada rodzina Tran. Quan Vinh Tran był mistrzem swojego kraju w boksie klasycznym. Do Polski przyjechał na początku lat 90’ jako turysta. I tu już został, zajmując się gastronomią. Teraz, próbuje przekonać warszawiaków do kuchni wietnamskiej. Tej prawdziwej - smacznej, zdrowej, ze świeżymi produktami. Choć dziś pan Tran już nie boksuje, to zamiłowanie do zdrowego jedzenia mu pozostało.Tran Tran przenosi kuchnie Wietnamu na nowy, nieco slow foodowy poziom. Nie ma tu mowy o zalewaniu wszystkiego olejem. Oprócz świeżych warzyw, dania ożywają dzięki dodatkowi ziół: kolendry czy mięty.
Za koncept tego miejsca, zgodnie z nazwą odpowiada rodzina Tran. Quan Vinh Tran był mistrzem swojego kraju w boksie klasycznym. Do Polski przyjechał na początku lat 90’ jako turysta. I tu już został, zajmując się gastronomią. Teraz, próbuje przekonać warszawiaków do kuchni wietnamskiej. Tej prawdziwej - smacznej, zdrowej, ze świeżymi produktami. Choć dziś pan Tran już nie boksuje, to zamiłowanie do zdrowego jedzenia mu pozostało.Tran Tran przenosi kuchnie Wietnamu na nowy, nieco slow foodowy poziom. Nie ma tu mowy o zalewaniu wszystkiego olejem. Oprócz świeżych warzyw, dania ożywają dzięki dodatkowi ziół: kolendry czy mięty. Szymon Starnawski
Przełom wiosny i lata zapowiada się w Warszawie bardzo dobrze pod kątem wydarzeń kulinarnych, premier i otwarć nowych miejsc. Zebraliśmy 7 naszym zdaniem najciekawszych z nich. Dalsza część tekstu poniżej.

W Warszawie restauracje pojawiają się i znikają. Do lamusa odchodzą często popularne miejsca, a dawne topowe lokale zastępowane są przez nowe. Dziś sama kuchnia nie wystarczy, by przyciągnąć klientów. Kultowe lokale z dawnych lat odchodzą w przeszłość, a w ciągu kilku lat pożegnaliśmy nie tylko kultową Szpilkę, bar zakąskowy u Romana, niegdyś słynny i ekskluzywny Solec 44. To los, który każdego roku podzielić może tysiące innych mniej znanych czy rozpoznawalnych lokali

Zobacz też:

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Znamy restauracje zamknięte...

Wybraliśmy 7 miejsc, które otworzyły się niedawno i które mają szanse pozbyć podniebienia mieszkańców stolicy. Wśród nich są miejsca zarówno z potencjałem na zostanie tymi kultowymi, jak i te, które znajdą swoją wąską nisze między miłośnikami wyrafinowanej gastronomii.

Za koncept tego miejsca, zgodnie z nazwą odpowiada rodzina Tran. Quan Vinh Tran był mistrzem swojego kraju w boksie klasycznym. Do Polski przyjechał na początku lat 90’ jako turysta. I tu już został, zajmując się gastronomią. Teraz, próbuje przekonać warszawiaków do kuchni wietnamskiej. Tej prawdziwej - smacznej, zdrowej, ze świeżymi produktami. Choć dziś pan Tran już nie boksuje, to zamiłowanie do zdrowego jedzenia mu pozostało.Tran Tran przenosi kuchnie Wietnamu na nowy, nieco slow foodowy poziom. Nie ma tu mowy o zalewaniu wszystkiego olejem. Oprócz świeżych warzyw, dania ożywają dzięki dodatkowi ziół: kolendry czy mięty.

Nowe miejsca, Warszawa. Tu będziemy chodzić w tym sezonie!


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto