Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowe restauracje w Warszawie. Gdzie wpaść na tapas, krepsy i prosecco? Kulinarna mapa stolicy w 2022 roku

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Restauracja skupiona na owocach morza i włoskim winie to trzeci lokal pod tym szyldem w Polsce. Pozostale dwa działają w Krakowie i Wrocławiu. Jego właścicielami są Inna i Oleg Yarowy, małżeństwo, które stoi za sukcesem sieci kawiarni Dobro & Dobro. W Menu Oyster Baru znajdziemy, poza ostrygami w atrakcyjnej cenie (7,9 zł / szt.) także krewetki, ośmiorniczki (11,90 zł), kalmary panierowane (14,90 zł), czy miks owoców morza z grilla (45 zł).
Restauracja skupiona na owocach morza i włoskim winie to trzeci lokal pod tym szyldem w Polsce. Pozostale dwa działają w Krakowie i Wrocławiu. Jego właścicielami są Inna i Oleg Yarowy, małżeństwo, które stoi za sukcesem sieci kawiarni Dobro & Dobro. W Menu Oyster Baru znajdziemy, poza ostrygami w atrakcyjnej cenie (7,9 zł / szt.) także krewetki, ośmiorniczki (11,90 zł), kalmary panierowane (14,90 zł), czy miks owoców morza z grilla (45 zł). Materiały pasowe
Nowe restauracje w Warszawie powstają jak grzyby po deszczu. Tego lata na gastronomicznej mapie stolicy przybyło wiele adresów, które warto odwiedzić nie tylko jeśli interesujecie się dobrą kuchnią. Zobaczcie nowe koncepty na kulinarnej mapie stolicy w 2022 roku.

Nowe restauracje w Warszawie: wiosna i lato pod znakiem otwarć i debiutów

Mimo rosnących cen żywności i galopującej inflacji, nie brakuje w Warszawie śmiałków, którzy decydują się na otwieranie własnej restauracji. W tym roku obserwowaliśmy wyspy burger barów oraz lokali z kuchnią włoską, ale wśród debiutujących miejsc pojawiło się także kilka mniej oczywistych gastronomicznych konceptów.

Oto nasz wybór: 10 ciekawych miejsc, które zadebiutowały w ostatnich miesiącach, a które warto odwiedzić jeszcze przed końcem 2022 roku. Kliknij w zdjęcie, aby wyświetlić galerię

Restauracja skupiona na owocach morza i włoskim winie to trzeci lokal pod tym szyldem w Polsce. Pozostale dwa działają w Krakowie i Wrocławiu. Jego właścicielami są Inna i Oleg Yarowy, małżeństwo, które stoi za sukcesem sieci kawiarni Dobro & Dobro. W Menu Oyster Baru znajdziemy, poza ostrygami w atrakcyjnej cenie (7,9 zł / szt.) także krewetki, ośmiorniczki (11,90 zł), kalmary panierowane (14,90 zł), czy miks owoców morza z grilla (45 zł).

Nowe restauracje w Warszawie. Gdzie wpaść na tapas, krepsy i...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wielki Piątek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto