Papa Diego i Van Dog w Koneserze
Dwie nowe polskie sieciówki – które jeszcze nie zadebiutowały na rynku – znajdą się w Centrum Praskim Koneser. W starej fabryce wódki otworzy się restauracja meksykańska oraz bar z hot dogami. Znajdą się w Pasażu Konesera, w samym centrum odnowionej inwestycji.
Pierwszy z lokali, Papa Diego to restauracja meksykańska. W ofercie będzie m. in. burrito, tacos i burrito bowle. Drugi – Van Dog – to hotdogeria oferująca: „hot-dogi gourmet z kiełbaskami robionymi według receptur lokalnych masarzy, unikalną chrupką van-bułką i oryginalnymi dodatkami z całego świata oraz frytki serwowane na wiele sposobów”.
Restauracje zostaną otwarte wiosną 2019 roku. Obydwie należą do firmy Foodio Concepts, która chce w najbliższym czasie otworzyć lokale Papa Diego i Van Dog także nad morzem, w Bydgoszczy i w Katowicach. Za pomysłem stoją Piotr Grajewski i Piotr Komór, którzy wcześniej związani byli z warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.
- Bardzo się cieszę, że oba nasze koncepty znajdą się w Koneserze. To rewelacyjna przestrzeń – prawdziwe miasto w mieście, pulsujące swoją własną, niezwykłą energią. Papa Diego i Van Dog świetnie się w nią wpisują i mam nadzieję, że podobnie jak Koneser zostaną docenione zarówno przez warszawiaków, jak i turystów - mówi Piotr Grajewski, prezes Foodio Concepts.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?