4 z 12
Poprzednie
Następne
Obiad w ciemności, 50 metrów nad ziemią, w autobusie - zobacz najdziwniejsze lokale Warszawy [PRZEGLĄD]
Shabu Shabu (Mokotowska 27)
Shabu - Shabu to znany z kuchni japońskiej styl przygotowywania potraw we wrzącej wodzie. Co w tym nietypowego? Klient gotuje swoje danie samodzielnie, przy stoliku. Wszystko dzięki specjalnym kociołkom, do których wlewany jest bulion, a następnie wrzucane jest mięso, warzywa czy grzyby. Lokal przy Mokotowskiej to pierwsze miejsce tego typu w stolicy, które oddawałoby przygotowywanie potraw w ręce klientów. Goście mogą skomponować w sumie kilka różnych wariantów posiłków, od stricte wegetariańskich po klasyczne shabu-shabu na bazie wołowiny. Za zestaw dla trzech osób zapłacimy około 100 złotych. Zobacz też: Shabu Shabu, Warszawa, Mokotowska 27. Tutaj zupę przyrządzisz sobie sam [ZDJĘCIA,WIDEO]