Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Oni wiedzą wszystko o potrawach z ziemniaków. Co jest hitem?

Redakcja
A la Potatoe oraz kremowa zupa ziemniaczana z wędzonym łososiem i knedle z truskawkami - to potrawy nagrodzone w konkursie na potrawy z ziemniaka w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu.

Pod koniec września w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Toruniu odbył się konkurs potraw z ziemniaka. Pomysłodawczynią ciekawych i inspirujących konkursów kulinarnych jest p. M. Ścieżyńska. Jak sama przyznaje tutaj swoich sił może spróbować każdy, nie tylko technicy żywienia, kucharze, ale również cukiernicy czy hotelarze. Konkursy surówek, potraw z pomidora czy ziemniaka odbywają się w ZSG-H co roku.
Wrześniowa edycja konkursu została zorganizowana z myślą o uczniach, którzy mogli zaprezentować swoje talenty kulinarne, wykazując się przy tym niezwykłą kreatywnością. W skład jury wchodzili tego dnia szefowie kuchni Restauracji Zielona Oliwka, Luizjana, ojciec Jozue Misiak prezes fundacji HODOS oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych. Wygrała potrawa A la Potatoe oraz kremowa zupa ziemniaczana z wędzonym łososiem i knedle z truskawkami. Specjalną nagrodę przyznaną przez szefów kuchni Zielona Oliwka otrzymali Szymon Andrzejewski z II A i Szymon Dudek z I A.
Konkursy są szansą na  dostanie pracy, gdyż w skład jury wchodzą szefowie kuchni toruńskich restauracji, którzy wychwytują talenty kulinarne.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto