Wyposażony jest w kompletną instalację do produkcji piwa, dostarczoną przez wyspecjalizowaną firmę z Bawarii. – To jeden z najnowocześniejszych browarów restauracyjnych wyprodukowanych przez naszą firmę w ostatnim czasie na świecie. Jeden z nich zrobiliśmy specjalnie dla księcia Monako, drugi jest w Singapurze – mówi Marian Łukaszczyk, przedstawiciel firmy Kaspar Schulz w Polsce.
Browar restauracyjny Trzy Korony powstał na terenie historycznej stoczni rzecznej przy ul. 6 sierpnia.
Na oczach gości powstają tu dwa rodzaje złotego trunku. Całość procesu odbywa się w sposób naturalny, bez pasteryzacji. Cykl produkcyjny, w zależności od gatunku trwa od trzech do ośmiu tygodni. Proces warzenia piwa można obserwować z galerii nad browarem. – Nasze piwo nazywa się Trzy Korony i będzie dostępne w trzech gatunkach. Planujemy również produkcję specjalnych sezonowych gatunków – mówi Dawid Patulski z Trzech Koron.
Za kufel unikalnego piwa trzeba będzie zapłacić 7 zł. (mały 5 zł)
– Wkrótce będziemy rozlewać je również do małych i dużych butelek. Piwo będzie można nabyć również także w tzw. party-kegach, czyli aluminiowych mini beczułkach – dodaje Patulski.
Trzy Korony oferują również piwne SPA czyli kąpiele w specjalnej mieszance jest składającej się ze słodu, chmielu i drożdży – głównych składników wykorzystywanych przy produkcji piwa. – Taka kąpiel ma właściwości kosmetyczne i odchudzające – zapewniają w browarze. Przy ul. 6 sierpnia działa również dwutorowa kręgielnia i restauracja z tarasem, z którego będzie można podziwiać panoramę Wisły.
Paweł Grzegorczyk
Burze nad całą Polską
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?