2 z 5
Poprzednie
Następne
Piekarnie gruzińskie w Warszawie. Tu zjesz chrupiące pieczywo ze specjalnego pieca [PRZEGLĄD]
Piekarnia Kaukaska
Piekarnia Kaukaska Alei Jana Pawła II / 11 Pieczywo jest tu wypiekane w tradycyjnym tondirze – piecu o owalnym kształcie, zagłębionym w podłodze. Po wejściu do środka poczujecie smakowity aromat wypiekanego chleba. Przysmakiem, którego koniecznie musicie spróbować w tym miejscu jest chaczapuri adżarskie. To podłużny chlebek w środku którego jest jajko. Pychota. Co jeszcze możecie tu kupić? Placki z serem, imeruli, megruli, ziemniaki w cieście, chaczapuri adżarskie z jajkiem, piszki (mini pączki), chleb szoti. Dostępne są również słodkie wypieki: ghata, ciasto z rodzynkami, ciasto z jabłkiem, medovik, donuty.