Do naszego oryginalnego dania potrzebujemy (ok. 3-4 porcje)- 1 mały brokuł- 1 pomarańcza- 1 pokrojona drobno cebula- 300 ml soku pomarańczowego 100%- 2 piersi z kurczaka umyte i pokrojone w paseczki- 2 torebki ugotowanego ryżu (ja dałam ryż brązowy)- curry, chilli, sól, liść laurowyI przyrządzamy:Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięsko natarte chilli i curry (nie za dużo!) z cebulką. Gdy będzie lekko zrumienione, zalewamy sokiem pomarańczowym i wrzucamy liść laurowy. Gotujemy.W tym czasie gotujemy podzielonego na małe różyczki brokuła (na pół-twardo).Pomarańczę obieramy dokładnie (!!!) ze skóry i kroimy na małe cząstki.Brokuła, pomarańczę oraz ryż wsypać na patelnię do kurczaka w soku. Podgrzewać chwilę, wymieszać delikatnie.Gotowe :)Przepis na podstawie: "Kuchnia niskotłuszczowa" Kathryn Hawkins, zmodyfikowany przeze mnie
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?