2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na...
fot. Maksim Shebeko/123RF

Metalowe tacki

Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na ruszcie, ponieważ grozi to kapaniem tłuszczu lub marynaty na węgle czy wpadaniem w nie kawałków jedzenia. W efekcie powstają opary rakotwórczych związków, które przenikają do żywności. Tłuste mięsa, produkty marynowane i drobne warto piec na tacce, najlepiej stalowej. Ta aluminiowa nie jest polecana zwłaszcza do składników kwaśnych (w marynacie z octem lub sokiem z cytryny, owoców), ponieważ w takim środowisku niepożądane jony glinu szybciej przenikają do jedzenia.

Zobacz również

Mieszkanie do wynajmu dla studentów? Mało na nim zarobisz. Stancji szuka mniej osób

Mieszkanie do wynajmu dla studentów? Mało na nim zarobisz. Stancji szuka mniej osób

BioBazar wraca do Fabryki Norblina. Będzie czynny pięć dni w tygodniu

BioBazar wraca do Fabryki Norblina. Będzie czynny pięć dni w tygodniu

Polecamy

Rewolucja na Skrzyneckiego, ulicę czeka modernizacja. W przetargu pięć chętnych firm

Rewolucja na Skrzyneckiego, ulicę czeka modernizacja. W przetargu pięć chętnych firm

Wegetarianie zdrowsi metabolicznie od jedzących mięso

Wegetarianie zdrowsi metabolicznie od jedzących mięso

Więźniowie będą pracować w lasach. Zajmą się m.in. zbieraniem śmieci

Więźniowie będą pracować w lasach. Zajmą się m.in. zbieraniem śmieci

Dodaj ogłoszenie