Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Powraca World Class Cocktail Festival. Przez miesiąc będzie można kosztować mistrzowskich koktajli

Redakcja
Doskonała wiadomość dla wszystkich koneserów najlepszych koktajli na świecie. Od 7 lipca do 1 sierpnia trwać będzie czwarta edycja World Class Cocktail Festival. Co organizatorzy przygotowali w tym roku? Szczegóły w tekście poniżej.

World Class Cocktail Festival 2021

Powraca kultowe wydarzenie - World Class Cocktail Festival. Od 7 lipca do 1 sierpnia mieszkańcy Warszawy, ale także innych miast Polski będą mogli wziąć udział w prawdziwej uczcie doświadczeń smakowych i wizualnych. Co to oznacza? W ponad 150 najlepszych koktajlbarach, w 10 regionach Polski za jedyne 35 zł będzie można spróbować dwóch koktajli spod znaku World Class. Uczestnicy wydarzenia wybiorą także najlepszy bar roku. Letnia edycja World Class Cocktail Festival odbędzie się pod hasłem: “Keep walking gastronomio".

- Jesteśmy ogromnie szczęśliwi z możliwości wspólnej celebracji największego święta koktajlowego w Polsce i jednego z największych na świecie. Goście, poza utęsknioną atmosferą, doświadczą znanych na całym świecie koktajlowych klasyków, a także autorskich i popisowych kompozycji, przygotowywanych przez mistrzów sztuki barmańskiej - mówi Łukasz Piwowarczyk, Head of Reserve Poland w firmie Diageo, która jest inicjatorem Festiwalu.

Ekskluzywne drinki

Co znajdziemy w menu festiwalowym? Mistrzowskie kompozycje koktajlowe, oparte na najwyższej jakości alkoholach z portfolio Diageo. Wśród nich znajdą się cenione na całym świecie marki, takie jak: whisky Johnnie Walker i Singleton, Bulleit Bourbon, giny Tanqueray i Gordon’s oraz wódki Cîroc i Ketel One czy rumy Zacapa i Captain Morgan. W tegorocznej edycji za pośrednictwem strony CocktailFestival.pl Goście rezerwować będą zestawy dwóch koktajli w festiwalowej cenie 35 zł.

W zgodzie z ekologią

Co ciekawe, wydarzenie odbędzie się w duchu "zero waste”, czyli ograniczania niekorzystnego wpływu człowieka na środowisko naturalne. - W przypadku działalności barów koncentruje się ona wokół wykorzystywania składników „od kwiatu do korzenia” oraz rezygnacji z plastikowych rurek i sztucznych ozdób koktajli - zaznacza organizator.

Zobaczcie też:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto