Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przynieś odpady, dostaniesz dżem - czyli wielkie przetwarzanie po raz piąty

Tomasz777
Tomasz777
Nowoczesne wzornictwo, surowce wtórne i dżem o smaku sprzed lat. Chcecie sprawdzić co je łączy? Przyjdźcie w najbliższy weekend do Soho Faktory na Mińskiej 25.

- Pamiętaj, że każdy przedmiot ma co najmniej dwie funkcje, tę oczywistą i taką, która wynika z potrzeby chwili. Ty możesz nadać mu jeszcze inną - swoją autorską - tymi słowami inicjatorzy akcji "Przetwory 5: Jak przetrwać?" zachęcają do udziału w przedsięwzięciu.

Celem całej akcji jest promocja idei twórczego recyklingu. Organizatorzy chcą pokazać potencjał jaki tkwi w rozmaitych przedmiotach codziennego użytku, od kawałków pleksi po stare wełniane swetry.

Dżem za odpady

Uruchomiona zostanie zbiórka materiałów recyklingowych. Za każdy przyniesiony odpad elektryczny lub 10 sztuk zużytych baterii można dostać słoik smakowitych
przetworów
owocowo-warzywnych.

W programie przewidziany jest ponadto: cykl wykładów dotyczących łączenia designu z recyklingiem, warsztaty dla dzieci i młodzieży oraz serwowana przez profesjonalnych DJ-ów oprawa muzyczna.

Finał V Warszawskich Dni Recyklingu [zdjęcia]

Uwaga! Jeśli dysponujecie zbędnymi surowcami, ale nie możecie ich dostarczyć, skontaktujcie się z agentką piątej edycji Przetworów Katarzyną Gawkowską: 603 748 852 lub [email protected].

Konkurs na Przetwór Roku

- Tak, jak co roku, spodziewamy się ogromnego zainteresowania, jednak tegoroczna edycja jest szczególna, gdyż oprócz polskich artystów wezmą w niej także udział międzynarodowe gwiazdy designu i grupy projektowe z całej Europy - podkreśla rzecznik prasowy akcji Monika Brzywczy.

Będą to m.in. holenderski team Refunc, hiszpańska**Basurama, El Ultimo GRITO/EUG Studio z Wielkiej Brytanii, Mantas Lesauskas z Litwy, Tom Price - Wielka Brytania i Antonio Scarponi, Conceptual Devices, Włochy.

Jury rozstrzygnie tradycyjny już konkurs na Przetwór Roku. Nagrody zostaną przyznane w dwóch kategoriach - przetworzonych samodzielnie podczas imprezy oraz przetworzonych samodzielnie wcześniej.

Godziny otwarcia:

Artyści rozpoczną przetwarzanie w czwartek i piątek (9 i 10 grudnia).

Dla publiczności Przetwory będą otwarte:

- w sobotę (11.12) od 15.00 do 20.00
- w niedzielę (12.12) od 12.00 do 19.00.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto