Pstrąg łososiowy z kuskusem i cebulką

Redakcja MM
Redakcja MM
Agnieszka
Do tej pory nie używałam kaszki kuskus. Jak się okazuje, jest idealna do przyrządzenia szybkiego obiadu.

Wystarczy tylko 5 minut do jej przygotowania, więc jest idealna dla zabieganych. Jest smaczna i bardzo dobrze komponuje się ze smażoną cebulką. Przygotowanie zajmie nam 20 minut. Składniki:*300 g filetu z pstrąga łososiowego *3 łyżki przyprawy do ryb *120 g kaszy kuskus *1 cebula *oliwa *pieprz *sólPrzygotowanie:Na patelni podsmażyć na oliwie posiekaną cebulkę, posolić, następnie zdjąć ją z patelni. Filet z pstrąga posypać przyprawą do ryb oraz pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju: 15 minut na stronie ze skórą, 5 minut z drugiej strony (lub zdjąć skórę i smażyć po 5 minut z każdej strony) W międzyczasie kaszkę kuskus wsypać do miseczki i zalać osoloną wodą (lub bulionem) na 0,5 cm powyżej poziomu kaszy. Po 5 minutach dodać cebulkę z odrobiną oliwy i wymieszać. Autor: Agnieszka ( http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com)

Jesienny sojusznik Polaków. Dynia!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie